Fináloví rivali odštartovali prípravu pred extraligovou sezónou

12.07.2005 Celý región

Prešov/Považská Bystrica 12. júla (TASR) – Obaja finalisti uplynulej hádzanárskej sezóny Tatran Prešov i MŠK SIRS Považská Bystrica odštartovali v pond...
Prešov/Považská Bystrica 12. júla (TASR) – Obaja finalisti uplynulej hádzanárskej sezóny Tatran Prešov i MŠK SIRS Považská Bystrica odštartovali v pondelok prípravu pred novým ročníkom. Majstra i vicemajstra čaká cez leto bohatý program kondičných cvičení, regenerácie i viacero kvalitných sparringpartnerov. Prvé kolo extraligy je na programe 10. a 11. septembra, Prešov začne s Košicami a Považská Bystrica privíta Topoľčany.

Po päťročnej HIL-kovej ére sa obnoví slovenská extraliga a majstrovský Prešov do nej vstúpi už bez dvojnásobného interligového kráľa strelcov Radoslava Antla, režiséra hry Petra Kukučku a skúseného Rastislava Tabačka. Do mužstva sa z Kostelca na Hané vracia po roku František Zaťko, druhým novicom je kapitán reprezentácie Michal Jančo, naposledy pôsobiaci v chorvátskom RK Zamet Rijeka. Na prvom zraze sa objavil aj pivot Tomáš Mažár, ktorý strávil uplynulú sezónu v rakúskom Ganzendorfe a stal sa najlepšie strieľajúcim pivotom tamojšej najvyššej súťaže (jeho definitívny príchod do Prešova však ešte nie je dotiahnutý do konca).
Šarišania sa okrem toho posilnili aj na poste hlavného trénera, Jurija Žuravljova vystriedal jeho považskobystrický náprotivok z uplynulého boja o titul František Šulc. \"Na úvod sme počas necelých dvoch hodín absolvovali silové testy. Moje prvé dojmy sú pozitívne, registroval som poctivý a seriózny prístup hráčov, \" nechal sa počuť po úvodnom stretnutí s hráčmi Tatrana nový kormidelník. Čo sa týka cieľov a prípadného ďalšieho doplnenia kádra Šulc odpovedal: \"Domácu súťaž chceme vyhrať, čo je rozhodne v našich silách. No je tu ešte prestížna Liga majstrov. Netvrdím, že súčasné mužstvo je slabšie, je ale zmenené a potrebuje určitý čas na zohratie. A možno aj posilnenie na niektorých postoch. Napríklad, ľavé krídlo máme obsadené iba Zaťkom, na čo by sme mohli v tak náročnej medzinárodnej konfrontácii doplatiť. \"
Zeleno– bieli odchádzajú už tento piatok na desaťdňové sústredenie do Bardejova, v auguste sa potom predstavia na turnajoch v Michalovciach, Nových Zámkoch a Nemecku, začiatkom septembra ešte v Maďarsku. Tak ako vlani, aj tentoraz bude ich príprava finišovať v stretnutiach s kvalitnými európskymi klubmi, tentoraz nimi budú napríklad Veszprém, či Pick Szeged.
Považskobystričania mali medzi sebou na prvom zraze päť nových tvárí - na lavičke Šulca nahradil Martin Lipták z Frýdka-Místka, ktorý zo sebou pritiahol trojicu Čechov Václava Straku, Miloslava Krahulíka a Martina Tomsa, z nórskeho Sandefjordu sa na Slovensko po mnohých rokoch v severských ligách vráti Martin Maťaš. \"Káder sme už uzavreli, zo žiadnymi ďalšími posilami už nepočítame, \" informoval riaditeľ klubu Dušan Tonkovič a dodal: \"Začiatok prípravy strávime u nás doma, potom sa presťahujeme do Bojníc. Prvý prípravný zápas odohráme doma proti Baníku Karviná a domácim vrcholom prípravy by mal byť kvalitný medzinárodný turnaj, ktorý budeme hostiť koncom augusta. Štartovať by na ňom mali maďarský Dunaferr aj Rišom Štochlom a naším odchovancom Kukučkom, slovinský Prevent Gradec a poľský Zaglebie Lubin. \"
 

Vyberte región